traditionally professional

you suka yg mana?

kalau kerja government atau bidang pendidikan selalunya pilih traditional.

kalau yg kerja private sector, suka berpakaian modern, pants dgn top, atau dress menjadi pilihan

dua2 pun sesuai untuk ke tempat kerja , asalkan tutup aurat ye dok?

yela…nnti tak fokus pulak org lain nak buat kerja

zeza-a-cut-skirt-in-royal-blue

zeza kebaya set dari Inhanna . ada yg plain, ada yg ada dokoh detailings mcm dlm gambar ni.

traditional design, yg ada unsur modern, sebab dis guna fabrik crepe yang minimal ironing mcm selalu brands guna buat jubah tu.

yg fabulousnya sebab boleh jgk lenkali pakai top kebaya tu dengan seluar dan kain tu pun sama boleh jd skirt sebab dia mermaid cut. dapat lebih dr 2 looks , untunglaaaahhhhhhhh.

FullSizeRender

ni latest skali koleksi GobokByFarraHaneem, Bhumi Kebaya. Personal fave kami sebab dia ada twist modern on a traditional kebaya. Material organza linen, senang kedut sikit tapi selesa dia tahap max. kena pakai inner kalau anda bertudung tau.

Bila pakai satu set, mmg keayuan terserlah sbb kain dia prints songket tapi menggunakan cotton so again, keselesaan tahap maximum. Sama jgk mcm Zeza Kebaya boleh mix match secara kasual, so lain kali bolehla pakai dgn jeans ke, seluar slack ke. UNTUNG JUGAKKK !

11062013_1238574282836124_5416847960403707210_n

yg ni koleksi MMBasic. MMBasic dari mula kemunculan dalam dunia fesyen , mmg terkenal dgn kurung modern. Walaupun simple, tapi selalunya yg buatkan MMBasic punya kurung menarik di mata kami adalah material, prints yg digunakan dan cutting dia. Sesuai dgn every body type dan taste prints tu mmg selalunya TERBAIK. banyak sgt corak menarik, mmg sesuai nk pakai pg office or pakai pg kenduri during weekends.

12661745_689719631169378_4226767470766426911_n

ni brand yg meletop2 kat MODVIER KUANTAN, MINIMALACE. pun terkenal dengan koleksi kurung. kami feature kat sini Zandra Kurung. Kurung Modern dengan multi stripe detailing kat bahagian bawah. Potongan ni mcm kebaya tapi tak ada opening kt depan. Kelainan yg boleh best! Personally suka kaler hitam ni sebab bila pakai satu set mcm dress pulak kan.

Kesimpulannya, ada banyak range traditional wear yang boleh kits sesuaikan untuk ke office. Kalau nak suntik modern look, bole pairing kan dengan seluar slack ataupun skirt. EH … tapi taknak tau pakai baju kurung dengan blazer. NO NO NO. Baju kurung tu dah formal dah 🙂

EXTRA TIPS :

1. pilih material yg selesa sebab kita kan kerja 8 jam, jadi seeloknya pakai yg ada unsur kapas

2. pilih cutting yg tidal terlalu ketat , selesa nak bergerak, nak solat dan taknakla buat org lain hilang tumpuan hehehhee

3. Pakai warna yg tidak terlalu BOLD, pastel atau warna neutral yg plg bagus, terutamanya kalau ada urusan rasmi atau meeting dengan orang penting supaya nampak lebih professional. Maknanya, warna pink ok, tapi jgnlah pakai warna NEON YELLOW hehehehe

semua items di atlas available di –

MODVIER BANSGAR

MODVIER KUANTAN

www.modvier.com ( selected items )

JUMPA LAGI NEXT TIME, INSYAALLAH

xoxo